Built on a small site on an unusual parcel in the Uptown area of Dallas, this 6,300 SF project required intense study of zoning requirements that revealed an uncommon allowance. This led to increasing the building size beyond the typical setbacks, resulting in a valuable increase in interior space.

Distribution of natural light was the guiding design concept, which resulted in a compact organization with an open and expansive feel. The interior spatial organization led naturally to a carefully organized exterior form that was clad with composite panels, galvanized metal, and natural wood balcony rails.

The interior space grows between levels through open stairways. Natural light and a maximization of outside views led to placing the primary living space on the top level, and the master suite on the second level. Each level has private exterior space and a private rooftop terrace accessed by sculptural spiral stairs.

Each unit has two bedrooms, two full baths, a powder room, two-car garage and a private entrance garden.


Services:
Architecture, Building Information Modeling

View our services.

Awards:

Featured residence on the 2008 AIA Dallas Tour of Homes



View all of our projects.